Viikon polttavat #18

Robertson training systems – Warm up. Sisältääkö oma lämmittelysi 10min kuntopyörän kuluttamista, jota seuraa pari rintalihaksen venytykseksi naamioitua seinään nojausta? Jos tunnistat itsesi kuvauksesta edes etäisesti, niin tämä on ehdoton artikkeli lukea! Pienen kirjan pituutta lähestyvä artikkeli käy läpi lämmittelyn hyödyt ja liikkeet jokaiselle nivelelle kuvien ja videojen kera. Lopussa on vielä pdf, jossa kaikki liikkeet ovat listatuna. Klikkaa jo!

Neghar Fanooni – 5 tips for better kb swing. Olen paasannut etuheilautuksesta ja sen hyödyistä paljon, enkä aio lopettaa aivan pian. Kuvan vahva Neghar Fonooni (pystypunnerrus kahdella 24kg kuulalla, anyone?) listaa viisi hyvää neuvoa onnistuneeseen etuheilautukseen.

Michael Boyle – The Balance. Oletko kuullut 10 000 tunnin säännöstä? Jos et, niin kannattaa tehdä lyhyt googlaus, että pääset samalla taajuudelle. Boyle puhuu miten treenialan ammattilaisen pitäisi kerätä nuo tunnit täyteen. Kuten arvata saattaa pelkkä salilla roikkuminen tai blogien kommentoiminen ei riitä.

100 vaikutusvaltaisinta ihmistä treenialalla. Mukana on paljon hyvää tehneitä ja sanotaanko myös, että vähemmän hyvää tehneitä. Mielenkiintoinen lista joka tapauksessa.

Kari Suomalainen – Onko liikunta stressori? Terveyden edistä vai molempia? Hyvää pohdiskelua. Haluan vastata kuitenkin alkuperäiseen kysymykseen jo suoralta kädeltä, että oikein (ja fiksusti) suunniteltu ja toteutettu harjoittelu ei pitäisi olla huonossa mielessä ikinä stressori. Harjoittelusta tulisi nauttia ja siitä ei pitäisi koitua haittaa. Joka tapauksessa kirjoitus herättää kuitenkin ajatuksia ja voi laittaa miettimään omaa tilannetta.

Joni Jaakkola, Optima Performance – Kuka sen elämänmuutoksen sitten tekee? Naapuri, naapurin koira, puolisosi? Joni on taas asian ytimessä. Muutos lähtee henkilöstä, joka tuijottaa peilistä takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *